Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’in Han Yunus’ta Filistinlilerin Sığındığı Okulu Vurması Sonucu Ölenlerin Sayısı 29’a Yükseldi

İsrail’in Gazze Şeridi’nin Han Yunus kentinde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okulun kapısına düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 29’a çıktığı açıklandı.

 İsrail'in Gazze Şeridi'nin

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İşgalciler Han Yunus kentinin doğusundaki Abesan beldesinde yerinden edilmiş kişilerin barındığı bir okulu hedef alarak iğrenç bir katliam gerçekleştirdi.” ifadeleri yer aldı. Ayrıca, Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, ilk yardım ekiplerinin saldırıda yaralananları kentteki Nasır ve El-Emel hastanelerine naklettiği belirtildi.

Filistin Kızılayı, İsrail’in Han Yunus’un merkezindeki Ebu Hamid Kavşağı’nı bombalaması sonucu ölen ve yaralananların da olduğunu duyurdu. Filistin hükümeti medya ofisinden yapılan açıklamada, saldırıda çoğunluğu çocuk ve kadın 29 kişinin öldüğü bildirildi.

İsrail’in Son Saatlerde Gerçekleştirdiği Saldırılar

Açıklamada, İsrail’in son saatlerde gerçekleştirdiği “6 katliamda 60 Filistinlinin şehit olduğu” belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Bu katliam, işgal ordusunun Filistin halkına 10 aydır uyguladığı soykırım suçunun devamı niteliğindedir. Sivillere yönelik bu korkunç katliamları gerçekleştiren İsrail işgalini en güçlü ifadelerle kınıyor, ayrıca ABD yönetiminin soykırım suçunda işgalcilerle aynı safta yer almasını da kınıyoruz.”