Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’in Tahliye Uyarısının Ardından Han Yunus’taki Gazze-Avrupa Hastanesi Boşaltılıyor

İsrail’in 7 Ekim’den bu

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana şiddetli saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentindeki Gazze-Avrupa Hastanesi çalışanları, İsrail’in hastanenin bulunduğu bölgenin boşaltılması yönündeki uyarısının ardından hasta, yaralı ve cihazların tahliyesine başladı. Gazze Şeridi’nde faaliyetteki az sayıdaki sağlık merkezinden biri olan Gazze-Avrupa Hastanesi’ndeki hasta ve yaralılar, kent merkezindeki Nasır Hastanesi’ne nakledilmek üzere tahliye edildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentindeki Gazze-Avrupa Hastanesi ve çevresinde yaşayan Filistinlilerden evlerini derhal tahliye etmelerini istedi. İsrail ordusunun açıklamasının ardından, bölgedeki bazı Filistinliler, yanlarına aldıkları eşyalarıyla evlerini terk etti.

Tahliye süreci, hastanede bulunan hasta ve yaralıların güvenliğini sağlamak amacıyla dikkatle yürütülüyor. Hastane çalışanları, kritik durumdaki hastaların ve tıbbi cihazların güvenli bir şekilde taşınması için yoğun çaba harcıyor. Gazze-Avrupa Hastanesi, Gazze Şeridi’ndeki sağlık hizmetlerinin önemli bir merkezi olması nedeniyle bu tahliye, bölgedeki sağlık hizmetlerini ciddi şekilde etkileme potansiyeline sahip.