Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’de Doğanlar Suç Örgütüne Operasyon: 5 Tutuklama

İzmir’de Doğanlar suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 5 kişi tutuklandı. Suç örgütü üyelerinin tefecilik, yağma ve çeşitli suçlarla bağlantılı oldukları tespit edildi.

İzmir’de Doğanlar suç örgütüne

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonuyla Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, “Doğanlar” olarak bilinen suç örgütüne yönelik teknik ve fiziki araştırmalar yürüttü. Yapılan incelemelerde, örgüt üyelerinin maddi sıkıntıya düşen kişileri borçlandırarak senet imzalattığı ve borçlarını tahsil etmek için silah ve tehdit kullandıkları tespit edildi. Borçlarını ödeyemeyen kişilerin ise kurşunlama ve gasp gibi eylemlerle mağdur edildiği belirlendi.

Operasyon kapsamında, yağma, mala zarar verme, genel güvenliği tehlikeye atma ve uyuşturucu ticareti gibi suçlardan 9 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Özel harekât polisinin de destek verdiği eş zamanlı baskınlarda, örgüt lideri M.D. da dahil olmak üzere 9 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda 2 pompalı tüfek, 27 fişek, 5 senet, 17 kartuş, 1,335 sentetik uyuşturucu hap, 20 gram esrar, ödeme bilgilerini içeren ajandalar ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 2’si ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden M.D., E.D., R.A. ve diğer E.D. tutuklandı. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla salıverildi.