Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’de elektrik akımına kapılanlar için anma töreni

Dede Korkut Yörük Türkmen Federasyonu üyeleri, İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz’da yaşanan sağanak sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişi için anma etkinliği düzenledi.

Dede Korkut Yörük Türkmen

Dede Korkut Yörük Türkmen Federasyonu üyeleri, İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz’da yaşanan sağanak sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişi için anma etkinliği düzenledi. Federasyon üyeleri, olayın gerçekleştiği Alsancak Enver Dündar Başer Sokak’taki mazgala karanfil bıraktıktan sonra bir basın açıklaması yaptı.

Federasyon Başkanı Osman Karakuzu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Arkadaşlar, gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.” sözünü hatırlatarak, Torosların zorlu koşullarında ayakta kalabilen Yörüklerin, metropol bir şehirde yağmur damlasıyla hayatlarını kaybettiklerini ifade etti. Karakuzu, stajyer doktor Özge Ceren Deniz’in ve İnanç Öktemay’ın ihmalkarlıklar sonucu yaşamını yitirdiğini belirterek, “Bu ölüm göz göre göre gelmiştir” dedi.

Karakuzu, olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları ve alkışlarla karşılanmalarının üzüntülerini derinleştirdiğini dile getirdi.

Olayda hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz’in amcası Veli Aba ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisini arayarak başsağlığı dilediklerini, ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan bir geri dönüş almadığını belirtti. Aba, “Sayın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanım dedi ki ‘gereği yapılacak’. Henüz bir gelişme olmadı. Biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz” dedi.

İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz’da yaşanan sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44) elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 51 şüpheliden 48’i yakalanmış, 14’ü tutuklanmıştı. İtiraz üzerine bir kişi tahliye edilmişti.