Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konteyner kentlerde içme suyu sorunu çözüldü

Türk Kızılay, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kurulan konteyner kentlerdeki su ihtiyacını karşılamak için kapsamlı bir çalışmayı hayata geçirdi. Kızılay, bu bölgelerdeki 3 bin 800 haneye ev tipi su arıtma cihazları kurarak içme suyu ihtiyaçlarını güvence altına aldı.

Türk Kızılay, 6 Şubat

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki Yukarı Pazarcık Konteyner Kenti’ni ziyaret eden Türk Kızılay Afet İyileştirme Programları Koordinatörlüğü Su ve Sanitasyon Sektörü Yöneticisi Onur Pekaydın, depremler sonrası alt yapıların büyük zarar gördüğünü ve temiz su ihtiyacının ortaya çıktığını belirtti. Pekaydın, şu bilgileri verdi:

“Kızılay olarak, konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerin temiz içme suyuna erişimini sağlamak için büyük bir adım attık. Depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Gaziantep’te toplamda 3 bin 800 ev tipi su arıtma cihazı kurduk. Bu cihazlar 12 litre tank kapasitesine sahip ve 6 filtreli olarak hizmet veriyor. Su analizleri düzenli olarak yapılmakta ve TSE 205 içme suyu standartlarına uygunluğu denetlenmektedir. 2024 yılı itibarıyla bu bölgelere 2 bin 550 ek su arıtma cihazı daha kurulacak.”

Yukarı Pazarcık Konteyner Kenti’nde yaşayan Raziye Bozkaya, Kızılay tarafından sağlanan su arıtma cihazından memnuniyetini dile getirirken, Elda Edik, “İlk zamanlarda musluklardan akan suların sağlıklı olmadığını öğrendik ve hazır su tüketmek zorunda kaldık. Ancak Kızılay’ın su arıtma sistemleri sayesinde artık rahatça musluktan su içebiliyoruz” dedi. Mehmet Yemişen de, ev tipi su arıtma sisteminin kurulumu öncesinde hazır su kullandıklarını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Türk Kızılay, afet bölgelerindeki bu önemli çalışmalarıyla bölge halkının yaşam kalitesini artırmayı ve temiz içme suyuna erişimi sağlamayı sürdürüyor.