Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KPSS 2024 sınavı ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınav tarihlerini açıkladı. Binlerce memur adayının katılacağı KPSS sınavı 14 Temmuz Pazar günü yapılacak. Peki KPSS 2024 sınavı ne zaman başlayacak? Kaç dakika sürecek? Kaçta bitiyor? İşte, KPSS 2024 sınav tarihi, saati ve tüm detayları…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre, KPSS sınavları bu pazar günü(14 Temmuz) başlayacak. Genel yetenek-genel kültür oturumu saat 10.15’te başlayacak ve 120 sorudan oluşacak. Adaylara bu oturumu tamamlamak için 130 dakika süre verilecek. Eğitim bilimleri oturumu ise saat 14.45’te başlayacak, 80 sorudan oluşan test için adaylara 100 dakika süre tanınacak. Ek süre talep eden adaylar, 30 dakika ek süre kullanabilecekler.

Alan bilgisi sınavları 20-21 Temmuz tarihlerinde, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos’ta yapılacak. Genel yetenek-genel kültür oturumuna 1 milyon 470 bin 487, eğitim bilimleri oturumuna ise 526 bin 947 aday başvurdu. Alan bilgisi oturumlarına ise 171 bin 655 aday katılacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavların bu yıl 135 sınav merkezinde gerçekleştirileceğini belirtti. Genel yetenek-genel kültür oturumu 4 bin 17 binada, eğitim bilimleri oturumu ise 1315 binada yapılacak. Toplamda 270 binden fazla görevli sınavlarda yer alacak.

Sınav ücretinden muaf olan 5 bin 421 şehit ve gazi yakını aday mevcut. Kadın aday sayısının erkek aday sayısının yaklaşık iki katı olduğu gözlemlendi. İstanbul, Ankara ve İzmir en fazla başvuru yapılan iller arasında yer aldı.

Ayrıca, sınav günü nüfus cüzdanı olmayan veya eksik kimlik bilgileri bulunan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin açık olacağı bildirildi. KPSS’ye katılacak tüm adaylara başarılar dilendi.