Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurban bayramı tatilinde 1456 göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kalkan-24” denetimleri kapsamında 1456 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kurban Bayramı tatili süresince düzensiz göçle mücadelenin aralıksız devam ettiğini vurguladı. Valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen denetimlerde, polis, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri tarafından Mobil Göç Noktası araçlarıyla operasyonlar yapıldığını belirtti.

Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı: “İnsan kaçakçılığı yaparak ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan organizatörlere ve düzensiz göçmenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Kurban Bayramı tatili boyunca 165 Mobil Göç Noktası Aracımızla 60 ilde gerçekleştirilen denetimlerde toplam 35 bin 159 kimlik kontrolü yapıldı. Bu denetimlerde 1456 düzensiz göçmen tespit edilerek İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı.”

Bu operasyonlarla, Türkiye’nin düzensiz göçle mücadelesinin kararlılıkla sürdürüldüğü ve bu konuda herhangi bir taviz verilmeyeceği vurgulanmış oldu.