Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Manisa’da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

Manisa Valiliği, Soma ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve tedbir amaçlı iki mahallenin boşaltıldığı yangına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, yangın bölgesinde tedbir amaçlı elektriğin kesildiği ve şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahalenin sürdüğü belirtildi.

Manisa Valiliği, Soma ilçesinde
Valilik açıklamasında, Deniş Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan yangına ilk müdahalenin saat 12.28’de yapıldığı ifade edildi. Yangına 1 gece görüşlü helikopter dahil olmak üzere 16 hava aracı, 122 kara aracı ve 334 personel ile müdahale ediliyor. Yangının Çevircek Mahallesi’ne sıçrama ihtimaline karşı gerekli tedbirlerin alındığı ve bölgede tedbir amaçlı elektrik kesintisi uygulandığı belirtildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 1 uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozer yangın bölgesine sevk edildi. Yangının, Tekeli Işıklar Mahallesi’ne yaklaşması nedeniyle mahalle tedbir amaçlı tahliye edildi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, Bayat Mahallesi’nin de tahliye edilmesine neden oldu.

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, yangının kontrol altına alınmak üzereyken şiddetli rüzgar nedeniyle yeniden yayıldığını belirtti. Akkaya, “Hayati bir tehlike öngörmüyoruz şu an itibarıyla. Köyde de tutuşan bir dam ve evimiz yok. Bütün ekipler köye sıçramaması için müdahale ediyor. İnşallah başarılı olacaklar ama rüzgar her yönden şiddetli esiyor. Köyümüze zarar gelmeden yangını önlemek istiyoruz.” dedi.

Soma Belediye Başkanı Sercan Okur ve Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez, tahliye çalışmalarını yakından takip ediyor. Başkan Okur, “Ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor. İnşallah daha fazla yayılmadan kontrol altına alınacak. Ancak aşırı derecede rüzgarlı hava, yangının kontrol altına alınmasını engelliyor. Şu ana kadar bir yaralanma, can ve mal kaybı hadisesi yaşanmadı. Umarım bundan sonra da yaşanmaz. Mahalle sakinlerine geçmiş olsun diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yangın söndürme çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait gece görüş helikopteri de destek veriyor. Valilik açıklamasında, “40-60 km/s bulan rüzgarın etkisi altında olan bölgede yangına müdahale devam etmektedir. Yangın dolayısıyla herhangi bir can kaybımız bulunmamaktadır. Yangınlara karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması hususunu önemle rica ederiz.” denildi.