Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEB’den Üniversite Tercih Sürecinde Ailelere Yönelik Kılavuz

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl ilk kez Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sürecinde ailelere rehberlik etmek amacıyla “Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu”nu hazırladı. Kılavuzda, tercih süreci, üniversite ve bölümlerle ilgili detaylı bilgilere ulaşılabilecek güvenilir kaynaklar, burs olanakları, diğer geçiş imkanları ve tercih yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konular ele alınıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),

Kılavuzda yer alan öneriler arasında, velilere çocuklarına destekleyici ve yönlendirici bir tutum sergilemeleri tavsiye ediliyor. Her çocuğun benzersiz olduğunu ve tercih döneminin onlar için yeni bir sorumluluk alanı olacağını vurgulayan kılavuz, doğru tercihler yapmaları ve mutlu olmaları için velilere önemli görevler düştüğünü belirtiyor.

MEB’nin “orgm.meb.gov.tr” adresinden erişilebilen kılavuzun yanı sıra, tercih sürecinde adaylara destek olmak amacıyla “tercih danışmanlığı” hizmeti de sunulacak. Bu hizmet, rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar aracılığıyla sağlanacak ve adayların kendilerine uygun tercihler yapmalarına yardımcı olacak.

Üniversiteye yerleştirme sürecinde adayların sorumluluk alarak karar vermeleri ve çok yönlü gelişimleri konusunda desteklenmesi hedeflenen bu kılavuzlar, öğrencilerin sağlıklı birer birey olarak topluma katkıda bulunmalarına katkı sağlayacak.