Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclis’te Yeni Yasama Yılı 1 Ekim’de Başlıyor

Meclis’te Yeni Yasama Yılı 1 Ekim’de Başlıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışını 1 Ekim Salı günü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında gerçekleştirecek.

Meclis'te Yeni Yasama Yılı

Meclis, iki aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlayacak. Açılış töreni, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Törenin ardından TBMM Genel Kurulu saat 15.00’te toplanacak.

Başkan Kurtulmuş, birleşimi açarak bir sunuş konuşması yapacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Genel Kurul’a takdim edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada bir hitapta bulunacak.

Ayrıca, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde, yasama yılı açılışı dolayısıyla geleneksel resepsiyon, saat 19.30’da TBMM Tören Salonu’nda düzenlenecek. Yasama yılının açılışı dolayısıyla davet edilen protokol dışında ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Genel Kurul, yeni yasama yılının ilk oturumunu 2 Ekim Çarşamba günü yapacak. İlk olarak Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine başlanacak. Geçen yasama yılının birinci bölümündeki maddeleri tamamlanan teklifin ikinci bölümü üzerinde görüşmeler yapılacak. Ardından, tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi ve 9. Yargı Paketi gündeme alınacak.

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu ile İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar da Genel Kurul gündeminde yer alacak.

OVP Kapsamında Çalışmalar Sürüyor

Meclis, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan 2025-2027 dönemi Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde gerekli kanuni düzenlemeleri yapmak üzere mesai yapacak. OVP’de öncelikli reform alanları arasında vergi düzenlemeleri, sosyal güvenlik sisteminin güçlendirilmesi, esnek çalışma koşullarının uyumlu hale getirilmesi ve yargılama süreçlerinin etkinleştirilmesi gibi konular yer alıyor.

Salı ve Çarşamba günleri, Meclis’te grubu bulunan bazı siyasi partilerin grup toplantıları da yapılması bekleniyor.