Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Uyarısı: Sel ve Su Baskınına Karşı Dikkatli Olun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Türkiye genelinde bazı bölgelerde 28.08.2024 Çarşamba günü kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Hava şartlarına bağlı olumsuzluklara karşı ise tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan

28 Ağustos 2024 Çarşamba günü, meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre bazı bölgelerde kuvvetli yağışların etkili olması bekleniyor. Özellikle Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağı tahmin ediliyor. Yağış miktarının 21-50 kg/m² arasında değişebileceği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların olduğu bölgelerde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.