Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mide Balonu Operasyonunda Ölen Gençle İlgili Yeni Gelişme

Mersin’de mide balonu operasyonu sırasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali Can Gül’ün ölümüne ilişkin soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı. Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonda, delil karartma suçlamasıyla gözaltına alınan 7 kişiden doktor adli kontrolle serbest bırakılırken, sekreter tutuklandı.

Mersin'de mide balonu operasyonu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne kentinde yaşayan 22 yaşındaki Ali Can Gül, Girne Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisiydi. Aynı zamanda Limasol Türk Ocağı’nda amatör futbolcu olan Gül, bir sakatlık sonrası kilo almaya başladı ve kilo vermekte zorlanınca Mersin’de mide balonu taktırmak üzere özel bir hastaneye başvurdu. 4 Haziran’da halası ile birlikte Mezitli ilçesindeki hastaneye giden Gül, görüştükleri doktor tarafından ertesi gün için randevu aldı. 5 Haziran’da ameliyat bedeli olan 30 bin TL’yi yatırdıktan sonra operasyona giren Gül, maalesef operasyon sırasında hayatını kaybetti.

Soruşturmanın Seyri

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, ölümden sonra cesede müdahale şüphesi doğuran tespitler nedeniyle delil karartma iddialarına yönelik 7 kişi gözaltına alındı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, operasyona katılan Dr. D.E. ve diğer görevliler hakkında “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan soruşturma izni talep edildiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu’ndan soruşturma izni bekleniyor.

Gözaltılar ve Tutuklama

Gözaltına alınan 7 kişiden 2’si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu kişilerden Dr. D.E.’nin sekreteri S.A.S. tutuklanırken, diğer 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Başsavcılığın açıklamasında, “Operasyonu yapan Dr. D.E. ve kurulca tespit edilecek diğer görevliler hakkında taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan soruşturma izni talebi için Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu’ndan soruşturma izni istenilmiş olup, sonucu beklenmektedir. Olay ile ilgili ölümden sonra cesede müdahale şüphesi doğuran tespitler kapsamında delil karartma iddialarına yönelik 7 şüpheli gözaltına alınmıştır” denildi.

Aile Hukuki Süreci Başlattı

Ali Can Gül’ün babası Hasan Gül, olayın hemen ardından Mersin’e gelerek hukuki süreci başlattı. Gencin cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Girne’nin Bahçeli köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Hastaneye geliş ve sonrasında yaşananlar ise kamera kayıtlarında ortaya çıktı.

Bu üzücü olayın ardından, adaletin sağlanması ve sorumluların cezalandırılması için yargı sürecinin titizlikle devam etmesi bekleniyor.