Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MİT Operasyonu Sonucu MOSSAD’ın Türkiye’deki Para Ağı Yöneticisi Tutuklandı

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yürüttüğü operasyon sonucunda, MOSSAD’ın Türkiye’deki para ağını yönettiği belirlenen Liridon Rexhepi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Rexhepi’nin MOSSAD’ın Türkiye’deki finansal ağını yönettiği ve çeşitli istihbarat faaliyetlerinde bulunduğu tespit edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT)

İsrail İstihbarat Servisi’nin talimatları doğrultusunda, Rexhepi’nin Türkiye’de dron ile çekim yaptığı ve Filistinli siyasiler aleyhinde psikolojik harekât yürüttüğü öğrenildi. Ayrıca, Rexhepi’nin Türkiye’deki saha elemanlarına Suriye sahasına yönelik bilgi toplaması için finansal destek sağladığı belirlendi. MİT, Rexhepi’nin hesaplarındaki şüpheli işlemleri izleyerek, onun Western Union aracılığıyla çok sayıda para transferi gerçekleştirdiğini tespit etti.

Liridon Rexhepi, 25 Ağustos’ta Türkiye’ye giriş yaptığı andan itibaren MİT tarafından izlenmeye başlandı. Bu takip sonucu, 30 Ağustos’ta İstanbul’da gözaltına alınan Rexhepi, emniyetteki sorgusunda para transferlerini kabul etti. Çıkarıldığı mahkemede ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MOSSAD’ın Türkiye’deki Para Ağı Çözüldü

MİT’in yürüttüğü operasyonlar, MOSSAD’ın Türkiye’deki ajanlarına finansal destek sağlamak için Kosova başta olmak üzere Doğu Avrupa ülkelerinden para transferi yaptığını ortaya çıkardı. Yapılan takiplerde, Türkiye’deki ajanların bu paraları Western Union ve kripto para aracılığıyla Suriye’deki bağlantılara aktardığı belirlendi.