Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MİT, PKK/KCK’nın Sözde Sorumlusunu Irak’ta Etkisiz Hale Getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK’nın sözde liderlerinden “Şiyar Muhtar” kod adlı Lokman İsmail’i Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT),

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, MİT, istihbarat çalışmaları sonucunda Suriye uyruklu İsmail’in Irak’ta bulunduğunu tespit etti.

Yaklaşık 30 yıldır bölücü örgüt içinde aktif olarak görev yapan İsmail, düzenlenen nokta operasyonuyla etkisiz duruma getirildi. İsmail’in, Şırnak ve Adana’daki terör saldırılarının planlayıcısı olduğu biliniyor.

Lokman İsmail’in, PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’dan eğitim aldığı ve 1996-2004 yılları arasında Türkiye’de silahlı faaliyetlerde bulunduğu öğrenildi. 2004’te Zap bölgesine geçerek örgütün kamplarında eğitim aldığı da kaydedildi. Kamuoyunda “hendek olayları” olarak bilinen süreçte, İsmail’in Şırnak’ta Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırıları organize ettiği belirlendi. Ayrıca, 2019 yılında Adana’nın Seyhan ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırının talimatını da verdiği tespit edildi.