Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MSB: “Son bir Haftada 45 Terörist Etkisiz Hale Getirildi”

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak

Bakanlıkta gerçekleştirilen haftalık bilgilendirme toplantısında, Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, gündeme dair son gelişmeleri aktardı.

Aktürk, terörle mücadele kapsamında tehditlerin sınırların ötesinden bertaraf edildiğine dikkat çekerek, “1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 194’tür. (Irak: 1,140, Suriye: 1,054)” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı teröristin Habur’daki hudut karakoluna teslim olduğunu duyurdu.

Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleştirdiği arama-tarama faaliyetlerinde önemli başarılar elde edildiğini belirtti. “Büyük bir azim ve kararlılıkla devam eden Pençe-Kilit Harekâtı’nda toplam 3,094 mayın ve EYP imha edildi, 1,256 mağara ve sığınak kullanılamaz hale getirildi. Ayrıca 937’si ağır silah olmak üzere 2,333 muhtelif silah ve 881,445 mühimmat ele geçirildi” dedi.

Aktürk, “Pençe-Kilit Harekâtı ile terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için faaliyetlerimize devam ediyoruz. Irak’ın kuzeyindeki güvenlik kilidini adım adım kapatıyoruz” şeklinde konuştu.

Hudut hattında uluslararası standartlarda koruma sağlandığını vurgulayan Aktürk, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 194 şahsın yakalandığını, bunlardan 10’unun terör örgütü mensubu olduğunu ifade etti. “1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11,873’e yükselmiştir” dedi.

Aktürk, 13 Ekim’de Deniz Kuvvetleri’ne ait insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirilen keşif faaliyeti sırasında Yunanistan’a ait bir Sahil Güvenlik botunun düzensiz göçmenleri taşıyan iki botu bıraktığını da duyurdu.

Son olarak, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal ederek Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’da sivil halkı hedef almaya devam ettiğini belirten Aktürk, “Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Gücü’ne ateş açılması uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Bu saldırıların cezasız kalmaması gerektiğini ve gerekli soruşturmaların bir an önce yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Aktürk, 2 Ekim’de başlayan 2024 yılı muvazzaf subay adayı temini başvurularının 20 Ekim’de sona ereceğini de sözlerine ekledi.