Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Narkoçelik-30” operasyonu: 1,5 ton metamfetamin ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Yalova’da gerçekleştirilen “Narkoçelik-30” operasyonlarında 1 ton 549 kilogram metamfetaminin ele geçirildiğini ve bu operasyonlarda 8 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uluslararası uyuşturucu trafiğine karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünü vurgulayarak, operasyonların ayrıntılarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, İstanbul ve Yalova’da düzenlenen operasyonlarda İran’dan Türkiye’ye nakledilen metamfetaminlerin ele geçirildiğini belirtti.

Operasyonlarda, İstanbul’da 8 farklı adrese düzenlenen baskınlarda 240 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Yalova’nın Altınova ilçesinde yapılan iki ayrı operasyonda ise 1 ton 259 kilogram sıvı metamfetamin, 50 kilogram kristal metamfetamin ve 77 kilogram ara kimyasal madde bulundu.

Yerlikaya, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen çalışmalarda, organize suç örgütlerinin İran’dan Türkiye’ye uyuşturucu maddeleri “emdirme” yöntemiyle getirdiğini ve Yalova’daki bir çiftlik evini ayrıştırma ve üretim merkezi olarak kullandıklarını tespit ettiklerini ifade etti. Bakan Yerlikaya, ülke genelinde uyuşturucu tacirlerine karşı operasyonların devam edeceğini vurguladı.