Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Muğla’nın Milas ilçesinde çıkan orman yangınına, hava kararmasına rağmen karadan müdahale devam ediyor. Sekköy mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın, bölgeye sevk edilen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan

Gündüz Havadan Müdahale Yapıldı

Yangına gün boyunca 6 uçak ve 8 helikopterle havadan müdahale edildi. Ancak, havanın kararmasının ardından müdahale karadan devam ediyor. Bu kapsamda, çok sayıda arazöz ve itfaiye aracı, orman işçileriyle birlikte yangın bölgesine gönderildi. Ayrıca, jandarmanın TOMA araçları ve Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’nin (YK Enerji) iş makineleri de söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Vatandaşlardan ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Destek

Söndürme çalışmalarına çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gönüllüleri ve vatandaşlar da katkıda bulunuyor. Yoğun duman nedeniyle bazı vatandaşlar büyük ve küçükbaş hayvanlarını güvenli bölgelere taşıdı. Ayrıca, bazı vatandaşlar evlerinin çevresini hortum ve kovalarla sulayarak alevlerin etkisini azaltmaya çalıştı.

Kontrol Altına Alma Çalışmaları Devam Ediyor

Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun bir şekilde çalışmaları sürüyor. Yangının söndürülmesi ve bölgedeki diğer olumsuz etkilerin minimize edilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor.