Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kapanış töreniyle sona erdi

Türk bayrağını, oyunlarda gümüş madalya alan Buse Naz Çakıroğlu ile bronz madalya kazanan Taha Akgül taşıdı.

Türk bayrağını, oyunlarda gümüş

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, Fransa’nın başkenti Paris’teki Stade de France’ta düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Törene Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ve davetliler katıldı.

Tarihi Tuileries Bahçesi’ndeki olimpiyat ateşinin, oyunlarda 4 altın ve bir bronz madalya kazanan Fransız yüzücü Leon Marchand tarafından söndürülmesiyle başlayan törende, Fransa’nın ulusal marşı okundu.

Oyunlara katılan 204 ülke ve Mülteci Olimpiyat Takımı’nın bayrakları sporcular tarafından stadyuma getirildi. Türkiye’nin bayrağını, olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ve bronz madalya alan milli güreşçi Taha Akgül taşıdı.

Sporcu kafileleri, şarkılar eşliğinde stadyuma giriş yaparak izleyicilere coşkulu anlar yaşattı. Tören, olimpiyatların barış, dostluk ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi.

Sifan Hassan madalya törenine başörtüsüyle çıktı

Organizasyondaki son madalya töreni, kadınlar maratonda dereceye giren ilk 3 sporcu için statta gerçekleştirildi.

Bu kategoride altın madalya kazanan Etiyopya asıllı Hollandalı Sifan Hassan, törene başörtüsüyle çıktı.

Fransa, sporcularının açılış törenine başörtüsüyle katılmasını yasaklamıştı.

Olimpiyat bayrağı, ABD’ye teslim edildi

Görsel şovlarla devam eden tören yetkililerin konuşmalarıyla devam etti.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, olimpiyat bayrağını 2028 Olimpiyat Oyunları’nı düzenleyecek Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass’a verdi. Karen Bass bayrağı, ABD’li yıldız cimnastikçi Simon Biles ile birlikte aldı.

Simon Biles, olimpiyat bayrağını stadın çatısında kurulan düzenekle sahneye inen ABD’li sinema oyuncusu Tom Cruise’a verdi. Ünlü aktör, motosikletle sahneden ayrılırken hazırlanan senaryo çerçevesinde ABD’de dalgalandırılan bayrak statta ekranlara yansıtıldı.

Stattaki izleyiciler, Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish ve Snoop Dogg’un ABD’den verdiği ve ekranlara yansıtılan konserlerle eğlendi.

Kapanış töreni, havai fişek gösterisiyle sona erdi.