Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak kimdir, nereli, kaç yaşında?

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu’nun asil listesinde yer aldı. Kamuoyunda merak edilen Kavak’ın kim olduğu, nereli olduğu, kaç yaşında olduğu ve ne iş yaptığına dair sorular artış gösterdi. İşte tüm detaylar.

Prof. Dr. Zehra Neşe

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun asil listesinde yer alan Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak ile ilgili araştırmalar yapıyor. Kullanıcılar tarafından Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak hakkında “kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor” gibi sorulara cevap aranıyor.

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak kimdir?

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, 24 Haziran 1965’te İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Prof. Dr. Kavak, Türkiye’nin önde gelen tıp uzmanlarından biridir. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, King’s College Londra’da perinatoloji uzmanlığı yapmıştır. 2001 yılında profesör unvanını almış ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda görev yapmıştır.

Kariyerinde pek çok önemli pozisyonda bulunmuş olan Kavak, Dünya Bilim ve Sanat Akademisi üyesi ve aynı zamanda Dünya Perinatoloji Derneği’nin yönetim kurulu üyesidir. Riskli gebelikler ve menopoz üzerine uzmanlaşmıştır ve bu alanlarda uluslararası dergilerde çok sayıda makale yayımlamıştır.

Prof. Kavak, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. 2006 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü gibi pek çok ödüle layık görülmüştür. Ayrıca, İstanbul Kent Üniversitesi rektörü olarak atanmıştır.

Özel yaşamında, eski devlet bakanı Mehmet Cavit Kavak ile evli olup, iki çocuk annesidir​.