Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rıza Bey Apartmanı Davası: Mahkeme Devam Dedi

İzmir’deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı davası devam ediyor.

İzmir’deki depremde yıkılan Rıza

Davada, binaya epoksi uygulayan firmanın yetkilisi, “50-60 bin liraya bina güçlendirilmez” ifadesini kullandı. 30 Ekim 2020 tarihinde Ege Denizi’nde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde, Rıza Bey Apartmanı’nda 36 kişi yaşamını yitirmiş, 17 kişi yaralanmıştı.

Yargılanan 20 Sanık Var

Depremin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, 20 sanık ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçlamasıyla yargılanıyor. Davada, binanın epoksi uygulamasını gerçekleştiren firma yetkilileri dinlendi. Caner Şeker, yaptıkları işlemin bina güçlendirmesi olmadığını vurgulayarak, “Mal sahibi çatlaklar oluştuğu için bu talebi iletti. Çatlak olmasa epoksi uygulanmazdı” dedi.

Olayın Detayları ve Sonuçları

Deprem sonrası yürütülen soruşturmalarda, 4 sanık tutuklanmış, 9 kişi hakkında dava açılmıştı. Sanıkların sayısı, mimarlık ve mühendislik şirketinin yöneticileri ile diğer kat maliklerinin de dosyaların birleştirilmesiyle 15’e çıktı. Dava sürecinde tutuklu sanık sayısı sıfıra inerken, aileler bu duruma tepki gösterdi.

Davanın Devamı

Davanın 17. duruşması bugün gerçekleştirildi. Savunmalarında sanıklar, yapılan işlemlerde hata olmadığını savunarak, teknik konularda bilgileri olmadığını belirttiler. Mimar İskender Kızılkanat ise, “Beni suçlama gayreti içindeler. Suçsuzum” dedi. Cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti ve duruşma ertelendi.