Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RTÜK Başkanı’ndan sokak röportajları uyarısı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yeni medya platformlarında yer alan “sokak röportajları” ve “vatandaşın görüşü” gibi içeriklerle ilgili çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yeni medya platformlarında yer alan “sokak röportajları” ve “vatandaşın görüşü” gibi içeriklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, bu tür yayınların RTÜK tarafından yakından takip edildiğini belirterek, toplumda sosyolojik çatışmalara yol açabilecek nitelikteki bu yayınlarla ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini vurguladı.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ulusal televizyonlar ve bazı sosyal medya platformlarında yayımlanan sokak röportajlarının kamuoyunu manipüle edici bir şekilde sunulduğunu ve bu durumun evrensel basın meslek ilkeleri ile etik değerlerle örtüşmediğini ifade etti.

“Masumane bir formatta pazarlanan bu röportajlar, aslında yayıncının öznel görüşünü destekleyen ifadelerden ibarettir,” diyen Şahin, bu tarz içeriklerin nesnellikten uzak ve kasıtlı olarak dezenformasyona yol açabileceğine dikkat çekti. RTÜK’ün bu tür yayınları görsel yayıncılık ilkeleri doğrultusunda izlemeye devam edeceğini belirten Şahin, kitleleri bilinçli bir şekilde etkilemeye yönelik bu tür yanıltıcı tekniklerin Anayasal bir kurum olarak RTÜK’ün denetiminde olduğunu hatırlattı.