Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sahte altın çetesine operasyon: Çete çökertildi!

Bursa’da sahte bilezik üreterek kuyumcuların korkulu rüyası haline gelen ‘Sahte Altın Çetesi’ çökertildi. Bursa merkezli İstanbul ve Gaziantep’te düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 9 kişi tutuklandı, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa'da sahte bilezik üreterek

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, sahte bilezik satışlarının artması üzerine soruşturma başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla kuyumcu dükkanlarının çevresinde detaylı güvenlik kamerası incelemeleri yapıldı.

Soruşturma sonucunda, sahte altın üretimi ve satışı yapan bir şebeke tespit edildi. Bursa, İstanbul ve Gaziantep’te toplam 15 ev, 1 kuyumcu atölyesi ve sahte bilezik üretimi yapılan bir ikamette şafak vakti operasyon düzenlendi. Operasyonda, 16 sahte bilezik, 1 sahte bileklik, çeşitli sahte ziynet eşyaları, altın üretiminde kullanılan makineler ve el aletleri ele geçirildi. Ayrıca, sahte 100 Euro banknotları, bir tabanca ve mermiler de bulundu.

Gözaltına alınan 12 şüpheliden 9’u, aralarında 23 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.Y. (53) ve diğer şebeke üyelerinin de bulunduğu isimler, mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.