Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Savcıyı Tehdit Eden Şüphelinin Suikast Planı Ortaya Çıktı

İstanbul ve birçok ilde yenidoğan bebeklerin gereksiz yere yoğun bakıma yatırılması sonucu 12 bebeğin ölümüne yol açan “Yenidoğan Çetesi” soruşturmasında dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

İstanbul ve birçok ilde

Soruşturmayı yürüten savcı Y.E.’yi makamında tehdit eden M.K.Z.’nin bir tetikçiye savcıyı vurması için 100 bin dolar teklif ettiği iddia edildi.

Dün adliyeye sevk edilen Mustafa Kemal Zengin’in de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanırken, 3 kişi serbest bırakıldı. Yenidoğan bebekleri gereksiz yere yoğun bakım ünitesine yatırarak ölümüne neden olan çete, yapılan operasyonla çökertildi.

Savcı Y.E., soruşturma kapsamında tutuklu bulunan şüphelilerin tahliyesi için tehditler savuran avukat A.A.’yı ihbar etti. Bunun üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal soruşturma başlatıldı. A.A.’nın, “kasten öldürmeye teşebbüs ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlarından dosyaya şüpheli olarak eklenmesiyle birlikte, hakkında teknik ve fiziki takip kararı alındı.

Savcı Y.E., tehdidin delillendirilmesi için odasına gizli kayıt cihazı yerleştirdi. Görüşmede M.K.Z., savcıyı ve ailesini ölümle tehdit etti. Ardından M.K.Z. ve diğer şüpheliler, savcıdan ayrıldıktan sonra takip edildi ve bir araya geldikleri belirlendi.

Yapılan araştırmada, savcının kişisel bilgileri ve ailevi verilerinin nasıl elde edildiği de ortaya çıktı. Üç jandarma görevlisinin savcı hakkında bilgi sorguladığı tespit edildi. Bu kişiler hakkında gözaltı talimatı verildi.

Soruşturma kapsamında itirafçı olan M.E.O, M.K.Z.’nin kendisine savcıyı vurması için 100 bin dolar teklif ettiğini, “Sürücü ve motor ayarlayacağım. Git adliyeden birini vur,” dediğini aktardı.

Toplam 11 şüpheli üzerinde yürütülen soruşturma sonucunda 5 kişi tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.