Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Silahlı çatışma davası: İlk duruşma gerçekleşti

İstanbul’un Güngören ilçesinde, 30 Ağustos 2023 tarihinde bir kıraathanede meydana gelen silahlı çatışmaya ilişkin dava Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Olayda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi ise yaralanmıştı.

İstanbul'un Güngören ilçesinde, 30

Davanın ilk duruşmasına, bazı müştekiler, 5 tutuklu sanık ve taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık Berkay Denizci, olay günü firari sanık Yakup Yıldız’ın kendisini kıraathaneye çağırdığını, silah sesi duyduğunu ve kendilerine ateş edileceğini düşündüğü için ateş ettiğini belirtti. Denizci, kim tarafından vurulduğunu bilmediğini ve olay yerinden kaçıp eşinin ailesinin evine gittiğini ifade etti.

Diğer tutuklu sanık Dursun Ulutaş, korsan taksicilik yaptığını ve Yusuf Yıldız’ın kendisini Berkay Denizci’yi almak için çağırdığını söyledi. Ulutaş, olay yerinde silah sesi duyduğunu ancak silah görmediğini savundu.

Tutuklu sanık Burak Özgürhan Kılıç, işten erken çıkıp kafeye gitmek üzere yola çıktığını, pompalı tüfeği gördüğünü ve silah sesi duyduğunu belirtti. Kılıç, Denizci’nin sekerek geldiğini görünce pompalıyla ateş ettiğini iddia etti.

Maktul Burak Kan’ın eşi Burcu Kan, eşinin silah seslerini duyduktan sonra olay yerine koştuğunu ve eşini kanlar içinde bulduğunu anlattı.

İddianamede, sanıklar hakkında çeşitli suçlamalar yer alıyor. Maktul Burak Kan’a karşı “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istenirken, diğer müştekilere yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “silahla kasten yaralama” suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor. Ayrıca, sanıkların ruhsatsız ateşli silah bulundurmak suçundan da cezalandırılmaları isteniyor.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına ve eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşmanın devamında olayın ayrıntılarının aydınlatılması ve adaletin sağlanması bekleniyor.