Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sınavda Türkiye 2’ncisi Oldu, Mülakatta 3 Dakikada Elendi: Hani Mülakat Kalkacaktı?

Hakimlik sınavında Türkiye 2’ncisi olan Gökhan Kuşcuoğlu, 7 kişiyle birlikte girdiği mülakatta sadece 3 dakika içinde elendi. Bu durum, kamuoyunda mülakat sisteminin geleceğiyle ilgili tartışmalara yol açtı.

Hakimlik sınavında Türkiye 2’ncisi

Merve Şişman’ın Karar gazetesinde yer alan habere göre, Kuşcuoğlu 2023 yılında girdiği sınavda 93 puanla Türkiye 2’ncisi oldu. Ancak girdiği mülakatta beklenmedik bir şekilde 3 dakika içinde elenmesi, adalet arayışında olduğunu belirten genç hakim adayının tepkisine neden oldu. Kuşcuoğlu, yaşadıklarına ilişkin “Hakim olabileceğimi 3 dakikada nasıl ispatlamam gerekiyor?” şeklinde isyan etti.

Kuşcuoğlu’nun daha önce de 11 mülakatı geçemediği biliniyor. İl Göç Uzman Yardımcılığı, Kaymakamlık ve İdari Yargı Hakimlik sınavlarında başarılı sonuçlar elde etmesine rağmen mülakatlarda istediği sonucu alamamıştı.

Adalet sistemi içindeki mülakat uygulamalarıyla ilgili olarak Kuşcuoğlu şunları söyledi: “Devletimizin beni idari hakim olarak kabul etmesi için daha ne yapmam gerekiyor acaba? 3 veya 3.5 dakikada hakim olabileceğimi nasıl ispatlamalıyım? İnsanların hayatlarının 30-40 yılını etkileyebilecek bir kararı 3 dakikada vererek hakim olup olamayacaklarını nereden biliyorlar?”

Mülakat heyetinin ise Adalet Bakanı’nın görevlendireceği bir bakan yardımcısı başkanlığında toplandığı ve çeşitli adalet kurumlarından temsilcilerin yer aldığı belirtiliyor.