Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yeni Bir Anayasa ile Türkiye’ye Nefes Aldırmak Mümkün

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarıyla Türkiye’ye nefes aldırmanın mümkün olduğunu belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi

Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulu’nun 28. Dönem 3. Yasama Yılı dolayısıyla yaptığı açılış konuşmasında, demokrat, katılımcı, özgürlükçü ve güçler ayrımını esas alan bir anayasa hedefinin önemine vurgu yaptı.

Kurtulmuş, yeni yasama yılının hayırlı olmasını dileyerek, TBMM’nin sadece yasama ve denetim fonksiyonu değil, aynı zamanda demokrasinin ve milli birliğin teminatı olduğuna dikkat çekti. Özellikle bölgesel ve küresel kriz ortamının Türkiye’nin birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

İsrail’in saldırgan tutumunu eleştirerek, bu durumun Türkiye’nin de hedefinde olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin hem Filistin meselesinde barışı sağlamak hem de İsrail’in saldırgan tavırlarını önlemek için gerekli adımları atması gerektiğini vurguladı. Filistin meselesinin artık tüm bölge halklarının ortak davası haline geldiğini söyleyen Kurtulmuş, TBMM’nin bu konuda kararlılıkla mücadele edeceğini belirtti.

Kurtulmuş, çok kutuplu dünya sisteminin kurulmakta olduğunu ve Türkiye’nin bu yeni dünyada öneminin arttığını kaydetti. TBMM’nin etkin bir parlamento olarak Türkiye’nin gelişmesine katkıda bulunacağını ifade etti. Geçen yıl TBMM’de yoğun bir çalışma yapıldığını ve birçok kanun kabul edildiğini belirten Kurtulmuş, yeni dönemde nezih bir üslup ve demokratik olgunlukla çalışmaların sürdürülmesini temenni etti.

Yeni yasama döneminde TBMM’nin önemli sorumluluklar üstleneceğini söyleyen Kurtulmuş, Türkiye için hayırlı olacak yasa çalışmalarının yanı sıra yeni anayasa çalışmalarının da yürütüleceğini ifade etti. Ayrıca, çağdaş bir İçtüzüğün hazırlanması için siyasi partilerle bir araya geleceklerini açıkladı.

Kurtulmuş, parlamenter diplomasi faaliyetlerinin önemine de dikkat çekerek, TBMM’nin Türkiye’nin sesi olmaya devam edeceğini belirtti. Yeni yasama yılının hayırlı olmasını dileyen Kurtulmuş, verimli çalışmalara vesile olmasını temenni etti.