Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telegram, “Yasa Dışı İçerik” Açıklamasını Sessizce Güncelledi

Son dönemde yasa dışı içeriklerle ilgili suçlamalarla gündemde olan Telegram, sıkça sorulan sorular (SSS) sayfasındaki “yasa dışı içerik” açıklamasını, herhangi bir duyuru yapmadan değiştirdi.

Son dönemde yasa dışı

Telegram’ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov’un ağustos sonunda gözaltına alınmasının ardından platform, SSS sayfasındaki “yasa dışı içerik” açıklamasını güncelledi. Yapılan düzenlemeler sabah erken saatlerde internet sitesinde yayınlandı.

Önceden “Yasa dışı içerik” başlığı altında yer alan “Tüm Telegram sohbetleri ve grup sohbetleri katılımcılar arasında özeldir. Bunlarla ilgili herhangi bir talebi işleme koymuyoruz.” ifadesi, şimdi telif hakkı bölümüne taşındı. Ayrıca, “telif hakkı” bölümünde Telegram’daki çıkartma setleri, kanallar ve botların herkese açık olduğu vurgulandı.

Eski açıklamada, “Telegram’da yasa dışı içerik var, bunu nasıl kaldırabilirim?” sorusunun cevabı, “Rapor Et” butonundan bahsediyordu, ancak moderatörlere dair herhangi bir bilgi sunulmuyordu. Yeni açıklamada ise, yasa dışı içerikleri işaretlemek için “Rapor Et” düğmesinin kullanılabileceği belirtilirken, moderatörlerin bu raporları nasıl ele alacağı hakkında bilgi verildi.

Ayrıca, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki kullanıcılar için, raporlama seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinmeleri amacıyla “AB Dijital Hizmetler Yasası Kullanıcı Kılavuzunu” incelemeleri önerildi.

Elon Musk’tan “İlginç” Yorum

ABD’li milyarder Elon Musk, Telegram’ın yaptığı bu değişikliğe sosyal medya platformu X’ten “ilginç” yorumunda bulundu. Musk, konuya ilişkin bir paylaşımı alıntılayarak dikkat çekti.

Durov Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, 24 Ağustos’ta Paris’teki Bourget Havaalanı’nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alınmıştı. Durov’un gözaltına alınma gerekçesi, Telegram üzerinde yasa dışı içeriklere erişim sağlamak olarak belirtilmişti.

Paris Savcılığı, Durov’un 12 suçlama ile karşı karşıya olduğunu ve 96 saat süren gözaltının ardından 28 Ağustos’ta mahkeme tarafından 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, ayrıca Fransa’dan çıkış yasağı getirildiğini açıkladı. Durov, gözaltına alındıktan sonra sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, süreci “şaşırtıcı” bulduğunu belirterek, “Bir CEO’yu yönettiği platformdaki suçlardan dolayı suçlamak için eski dönem yasalarını kullanmak yanlış bir yaklaşımdır.” şeklinde görüş bildirmişti. Durov, AB’nin taleplerine her zaman yanıt verdiklerini de sözlerine eklemişti.