Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Torbalı’daki Patlama Bölgesinde Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

İzmir, Torbalı – İzmir’in Torbalı ilçesinde meydana gelen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği, 63 kişinin yaralandığı patlamanın ardından hasar tespit çalışmaları başladı.

İzmir, Torbalı - İzmir'in

Ayrancılar Mahallesi’nde bir binanın altındaki restoranda dün saat 14.45’te meydana gelen patlamanın sanayi tipi tüpten kaynaklandığı belirlendi. Patlamanın etkisiyle hem restoran hem de çevresi adeta savaş alanına dönerken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, ambulans ve AFAD ekibi sevk edildi.

Sağlık ekipleri, yaralıları ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırdı. Güvenlik kameralarına da yansıyan patlamada, yaralı sayısı 63’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 5’e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), Birgül Sarsılmaz (44), Havin Ergin (17) ve Dilek Bağ (24) olduğu öğrenildi. Kardeşler Evin Aslan ve Birgül Sarsılmaz’ın olay esnasında restoranda oldukları, Torbalı Devlet Hastanesi morguna gelen yakınları tarafından ifade edildi. Restoranda bulunan sanayi tipi tüpler ve iş yerindeki ocak, jandarma tarafından incelenmek üzere el konuldu.

Gözaltılar Yapıldı

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, sanayi tüpünü değiştirdiği iddia edilen tüpçü M.K. dün gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan işletme sahibi G.K. ise Menderes ilçesinde gözaltına alınarak jandarmaya götürüldü.

Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

Sabah saatlerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı ekipler, bölgede incelemeler yaparak zarar gören bina ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmalarına başladı. AFAD ve jandarma ekipleri de bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

 

4o