Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tuzla’da göcük faciası: 2 işçi hayatını kaybetti

İstanbul’un Tuzla ilçesine bağlı Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak’ta özel bir firmaya ait kazı çalışması sırasında meydana gelen göçükte 2 işçi hayatını kaybetti.

İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlı

İstanbul’un Tuzla ilçesine bağlı Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak’ta özel bir firmaya ait kazı çalışması sırasında meydana gelen göçükte 2 işçi hayatını kaybetti.

Kazı çalışmaları sırasında yaşanan toprak kayması sonucu, çevre mühendisi Cengiz Ö. (46) ve işçi Salih İ. (46) toprak altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda, iki işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) göçüğün, sivil bir inşaat sahasında meydana geldiğini ve müstakil evin altyapı inşaatı sırasında heyelan oluştuğunu açıkladı. İstanbul İtfaiyesi sosyal medya hesabından, “Tuzla Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak’ta özel bir firmaya ait kazı çalışması sırasında meydana gelen toprak kaymasında, 2 işçinin cansız bedeni, AFAD ve itfaiye ekiplerimizce sağlık ekiplerine teslim edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (İSKİ) yapılan açıklamada, göçüğün İSKİ ile ilişkilendirilmesinin yanlış olduğu belirtildi. Açıklamada, göçüğün özel bir villa inşaatında meydana geldiği ve İSKİ ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığı vurgulandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili resen soruşturma başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kazanın villa inşaatında kanal döşemesi için yapılan kazı sırasında meydana geldiği, göçük altında kalan işçilerin 5-6 metre yüksekliğindeki alana indikleri sırada toprak kaymasıyla göçüğe düştüğü belirtildi. Olay sonrası kepçe operatörleri E.U. ve Ö.K., kırıcı operatörleri S.A. ve K.A. gözaltına alındı. Müteahhit M.Z.V.’nin ise Muğla ilinde yakalama çalışmaları sürüyor. Yakalanan şüpheliler, “iş kazası” suçundan adli makamlara sevk edilecektir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Tuzla’daki iş kazasına ilişkin müfettiş görevlendirdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kazanın ardından müfettiş görevlendirdiğini ve olayın yakından takip edileceğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Tuzla’daki iş kazasında hayatını kaybeden işçilerimiz için başsağlığı diliyoruz. Olayla ilgili inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirilmiştir” denildi.