Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ünlü oyuncu yaşamını yitirdi | Şener Kökkaya kimdir?

Türk tiyatro sanatçısı ve sinema oyuncusu Şener Kökkaya, Adana’da 82 yaşında hayatını kaybetti. Şener Kökkaya’nın cenazesi, yarın saat 17.00’de Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedilecek.

Türk tiyatro sanatçısı ve

Türk tiyatro sanatçısı ve sinema oyuncusu Şener Kökkaya, Adana’da 82 yaşında hayatını kaybetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sosyal medya üzerinden tiyatro sanatçısı Şener Kökkaya’nın vefatını duyurarak taziye mesajı yayımladı. Mesajda, “Adana Devlet Tiyatrosu emekli sanatçılarından Şener Kökkaya’nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Şener Kökkaya’nın cenazesi, yarın saat 17.00’de Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedilecek.

Şener Kökkaya kimdir?

Şener Kökkaya, 1942 yılında Eskişehir’de doğdu ve sanat yaşamına amatör tiyatro ile başladı. Eskişehir Oda Tiyatrosu ve Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosu’nda birçok oyunda rol aldıktan sonra Devlet Tiyatroları’nda konuk oyuncu olarak görev yaptı. Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyunculuk ve sahne amirliği görevlerinde bulundu ve 1970’li yıllarda TRT’de yayımlanan “5 Dakika” programıyla tanındı. Adana Devlet Tiyatrosu’nda da sahne aldı ve sinema ile televizyon dizilerinde birçok karakteri canlandırdı.