Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zincirleme Trafik Kazasında Otobüs Şoförüne İddianame

Mersin’de 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 34 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazasıyla ilgili tutuklu otobüs şoförü hakkında 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Mersin’de 13 kişinin hayatını

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Yenice Mahallesi mevkisinde 26 Mayıs’ta meydana gelen kazanın soruşturması Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı.

Tutuklu sanık Ali G. hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek” suçlamasıyla hazırlanan iddianame, Tarsus 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede Yer Alan Bulgular

İddianamede, kaza anına ait olay yeri inceleme tutanakları, kaza tespit ve görüntü inceleme raporları, adli tıp raporları, müşteki beyanları, şüpheli ifadesi ve takograf verileri incelendi. Bilirkişi heyetinin hazırladığı rapora göre, otobüs şoförünün kazada “tek ve asli kusurlu” olduğu belirlendi. Rapor, otobüsün hızının saatte 108 kilometre olduğunu ve hava koşullarına uygun hareket edilmediğini ortaya koydu.

Kazanın Sebepleri

İddianamede, Ali G.’nin 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun hız sınırlarına uymadığı vurgulandı. Kazanın meydana geldiği koşulların titizlikle incelendiği belirtilerek, şoförün yağışlı havada hızını düşürmemesi ve tedbirsizlik göstermesi sonucunda kazanın gerçekleştiği kaydedildi.

Kazanın Sonuçları

TAG Otoyolu’nda meydana gelen kazada, Ali G. idaresindeki yolcu otobüsü, karşı şeride geçerek iki otomobil ve bir kamyona çarptı. Bu kazada 13 kişi yaşamını yitirirken, 34 kişi yaralandı. İlk kazanın ardından aynı bölgede başka bir kaza daha meydana geldi, bu kazada ise 6 kişi yaralandı. Otobüs şoförü Ali G., tedavi sürecinin ardından gözaltına alındı ve tutuklandı.