Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hekim Adayı: “Sağlıkta Şiddete Son”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde birincilikle mezun olan Aslı Deniz, konuşmasında sağlıkta şiddete son verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi

 

TÜ Tıp Fakültesi’nin Ayşekadın Yerleşkesi’ndeki stadyumda düzenlenen tören, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşti. Hekim adaylarının alana gelişiyle başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı.

Törende konuşan TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, öğrencilerin gösterdiği çalışkanlığın ve özverinin meslek hayatlarında da yükseltecekleri değerler olduğunu belirtti. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata ise bu yılki mezunların, fakültenin 50. yılını kutladıkları için anlamlı olduğunu vurguladı.

İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım ise hekimliğin sevgi ve merhametle yapılan bir yaşam şekli olduğunu vurgulayarak, meslekteki şiddet olaylarının önlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Fakülte birincisi Aslı Deniz ise konuşmasında mesleğe adım atarken en büyük endişelerinden birinin sağlıkta şiddet olduğunu ifade etti. “Önce zarar verme” ilkesinin “önce zarar görme” olarak değiştiğini belirten Deniz, yaşanan şiddet olaylarının son bulmasını ve mesleklerini güvenli bir ortamda sürdürebilmeyi umut ettiklerini söyledi.

Törenin sonunda TÜ yöneticileri, İl Sağlık Müdürü, İl Emniyet Müdürü, Edirne Tabip Odası Başkanı ve akademisyenler mezuniyet belgelerini verdi. Törende rahatsızlanan bir öğrenci yakınına sağlık ekipleri müdahale etti ve hastaneye sevk edildi.

Mezuniyet töreninde 270 hekim adayı kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.