Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlçede bir aylık su tüketimi 9 günde gerçekleşti!

Kurban Bayramı tatili boyunca Bodrum’un nüfusu dört kat artarak 1 milyonu geçti. Bu yoğunluk, su tüketiminde ciddi bir artışa yol açtı. Tatil süresince ilçede bir aylık su tüketimi 9 günde gerçekleşti.

Kurban Bayramı tatili boyunca

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Bodrum’daki su durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özçelik, Mumcular Barajı’nda su temin edilemediğini, barajın uzun süredir dip seviyelerde olduğunu belirtti. Ayrıca, Geyik Barajı’ndaki su seviyesinin de yüzde 45 civarında olduğunu ifade etti.

Özçelik, Mumcular Bölgesi’ndeki çiftçilerin büyük ölçüde tarımsal faaliyetlere ara verdiğini ve sulamalarını artezyen sularından temin etmeye çalıştığını kaydetti. Bodrum’un içme suyu konusunda da ciddi sorunlar yaşandığını vurgulayan Özçelik, bu sorunların kısa sürede çözülemeyeceğini ve bir süre daha devam edeceğini belirtti. Su tahsisleri konusunda kurumların ciddi bir uzlaşmaya gitmesi gerektiğini ifade eden Özçelik, şehir içindeki su kesintilerinin de patlaklardan kaynaklandığını söyledi.

“Kurban Bayramı tatili boyunca Bodrum’un normal nüfusu dört katı üzerine çıkarak 1 milyonu aştı. Nüfus artışı su tüketimini de ciddi oranda artırdı. Bayram tatilinde ilçede bir aylık su tüketimi gerçekleşti.” diyen Özçelik, su kesintileri ve patlakların devam etmesinin su fiyatlarını astronomik seviyelere çıkardığını da belirtti.