Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesi Müdürü Ebu Silmiyye’yi 7 Ay Sonra Serbest Bıraktı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye’yi alıkoyduktan 7 ay sonra serbest bıraktı. Ebu Silmiyye’nin serbest bırakılması, Gazze Şeridi’nin orta ve güneydoğu sınırlarında alıkoyulan 50 Filistinliyle birlikte gerçekleşti.

 İsrail ordusu, Gazze

Bölgedeki AA muhabirinin aktardığına göre, serbest bırakılanlar, Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi ve Han Yunus’taki Nasır Hastanesi’ne getirildi. İsrail güçleri, Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye’yi 23 Kasım 2023’te alıkoymuştu.

“Esirler, Nekbe’den Bu Yana Filistin Tarihinde Görülmemiş Bir Trajediyi Yaşıyor”

Serbest bırakılmasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Ebu Silmiyye, “İsrail işgal hapishanelerindeki esir ve mahkumlar, Nekbe’den (Büyük Felaket) bu yana Filistin tarihinde görülmemiş bir trajediyi yaşıyor,” dedi. Ebu Silmiyye, esirlerin işgal hapishanelerinde yiyecek kıtlığı, fiziksel aşağılanma ve işkenceye maruz kaldığını belirtti ve uluslararası toplumu tüm Filistinli esir ve mahkumların serbest bırakılması için kararlı bir adım atmaya çağırdı.

“İşkence Altında Ölen Sağlık Personelleri Var”

Ebu Silmiyye, İsrail hapishanelerinde işkence altında yaşamını yitiren sağlık personellerinin olduğunu ve tek bir hap bile içemeyen hasta esirlerin bulunduğunu aktardı.

“Şifa Hastanesi’ni Eskisinden Daha İyi Hale Getireceğiz”

Ebu Silmiyye, “İşgalci İsrail her şeyi yok etti. Çocukları ve kadınları öldürdü. Gazze’deki tüm herkesi hedef aldı. Bütün bunlara rağmen, Gazze’yi sıfırdan inşa edeceğiz ve Şifa Hastanesi’ni eskisinden daha iyi bir hale getireceğiz,” diye konuştu.

İsrail ordusu, Gazze kentindeki Şifa Hastanesi’ne, birkaç gün süren kuşatmanın ardından 14 Kasım’da baskın düzenlemiş ve hastanede büyük yıkımlar gerçekleştirmişti.

İsrailli Bakan Ben-Gvir’den, Ebu Silmiyye’nin Serbest Bırakılmasına Tepki

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Ebu Silmiyye ve diğer Filistinlilerin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Ben-Gvir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ebu Silmiyye’nin serbest bırakılması nedeniyle Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet’in Başkanı Ronen Bar’ı hedef aldı. Gallant ve Bar’ın İsrail kabinesinden bağımsız politikalar uyguladığını ileri süren Ben-Gvir, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya bu iki ismi “durdurması” çağrısında bulundu.