Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail Güçleri Batı Şeria’da Filistinlilere Ait 4 Evi Yıktı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyi ve doğusundaki kentlere düzenlediği baskınlarda Filistinlilere ait 4 evi yıktı.

İsrail ordusu, işgal altındaki

Nablus’un güneyindeki Duma Köyü Yerel Konseyi tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin, Filistinli tutuklu Ahmed Samir Devabişe’nin babasının evini yıktığı bildirildi. Devabişe, 12 Nisan’da Filistin topraklarını gasbeden bir İsrailliyi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınmış ve yaklaşık bir hafta sonra tutuklanmıştı. Filistinlinin yakınlarının Devabişe’yi ziyaret etmesi engellenmişti.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, Nablus’un güneyindeki Yitma beldesinde inşaat halindeki 2 ev İsrail güçleri tarafından yıkıldı. Ayrıca, Filistin devlet televizyonunun haberinde, Batı Şeria’nın doğusundaki Eriha’nın doğusunda yer alan Fasayıl beldesinde bir evin daha yıkıldığı belirtildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi, İsrail ordusunun 2024’ün ilk yarısında Filistin’e ait 318 yapıyı yıktığını, 359 yapının yıkılması yönünde bildiri dağıttığını ve 10 bine yakın ağacı söktüğünü açıkladı.