Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail Güçleri, Cenin’e Düzenlediği Baskında 4 Filistinliyi Öldürdü

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine düzenlediği baskında 4 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, işgal altındaki

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail ordusu el-Avde Meydanı’na bombalı saldırı düzenledi. İsrail askerleri, kentin birçok girişinden baskın yaparak bir evi kuşattı ve bu sırada Filistinlilerle İsrail askerleri arasında silahlı çatışmalar yaşandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İsrail ordusunun Cenin’e saldırısının ardından 4 Filistinlinin cesedi ile 1 ağır yaralının Cenin Devlet Hastanesine getirildiği” belirtildi.

Son olaylarla birlikte, 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te İsrail askerleri ve İsrailli yerleşimcilerin saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 565’e yükseldi. Bu dönemde 5 bin 351 Filistinli yaralandı.

İsrail ordusu ayrıca işgal altındaki Batı Şeria’nın Kalkilya, Nablus, Ramallah ve Beytüllahim kentlerine düzenlediği baskınlarda çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim 2023’te başlatmasından bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.