Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’in Gazze’nin Çeşitli Bölgelerine Düzenlediği Saldırılarda 29 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine gerçekleştirdiği saldırılarda 29 Filistinli yaşamını yitirdi.

 İsrail ordusunun, Gazze

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, İsrail ordusu karadan ve havadan Filistinlilerin sığındığı bölgeleri hedef aldı. Gazze kentinin Tuffah Mahallesi’ne yapılan saldırıda 2 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Ordunun, Eş-Şati Mülteci Kampı, Rimal ve Derac Mahalleleri’nde 3 okulu hedef alması sonucu 7 kişi yaşamını yitirdi ve birçok kişi yaralandı. Gazze’nin doğusunda bir eve düzenlenen saldırıda 4 kişi ölürken, 13 kişi yaralandı. Yafa Caddesi’nde “Rifi” ailesine ait bir eve düzenlenen saldırıda ise 2 Filistinli hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

Derac Mahallesi’nde “Berdevil” ailesinin evini hedef alan saldırıda bir çocuk ve bir kadın yaşamını yitirdi. Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda “Hadar” ailesinin evine düzenlenen saldırıda en az 6 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Şucaiyye Mahallesi’ndeki saldırıları da sürüyor ve mahallede Filistinli direnişçiler ile İsrail askerleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

İsrail Birlikleri Bazı Bölgelerde İlerledi

Gazze Şeridi’nin güneyinde, İsrail askeri araçları Ebu Halave, Ebu el-Hasin bölgelerine ve Refah şehrinin doğusundaki En-Nasr beldesinin eteklerine nüfuz etti. İsrail ordusuna ait buldozerler Refah’ın doğusundaki “Eş-Şuka” bölgesinden batıya doğru ilerledi ve Salahaddin Caddesi’ni geçerek “Gassan Kanafani” okuluna ve Ebu el-Hasin bölgesine ulaştı. Bu bölgelerde zaman zaman silah ve roket sesleri duyuldu.

Refah kent merkezindeki bölgeler top atışlarına ve İsrail ordusu ile Filistinli direniş grupları arasında şiddetli çatışmalara tanık oldu. İsrail topçu birlikleri, Han Yunus kentini özellikle Fahhari beldesini bombaladı.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail’in Han Yunus kentinin doğusundaki Beni Süheyla beldesinde Rıdvan ailesinin yaşadığı bir evi hedef alması sonucu 2 Filistinli öldü, 1 kadın yaralandı. İsrail savaş uçakları, Han Yunus kentinin doğusundaki İslam Üniversitesi’ne üç füze fırlattı. Nuseyrat Mülteci Kampı’nda Serrac ailesinin evine yapılan saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti. Bureyc Mülteci Kampı’na da iki saldırı düzenlendi.

İsrail’in Şucaiyye, Refah ve Gazze’nin Orta Kesimlerindeki Karadan Saldırıları Devam Ediyor

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde ve Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi’nde kara saldırılarının sürdürüldüğü belirtildi. İsrail ordu birliklerinin Şucaiyye bölgesinde saldırılara başlamasından bu yana “yaklaşık 100 silahlı kişiyi” öldürdükleri ileri sürüldü ve saldırılarda 100’den fazla altyapının yok edildiği aktarıldı. Refah’ta ordu birliklerinin onlarca Filistinliyi öldürdüğü ve bölgedeki çok sayıda bubi tuzaklı binayı yıktığı belirtildi.

Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki “99 silahlı kişinin” öldürüldüğü ifade edildi. Son 24 saat içinde İsrail savaş uçaklarının yaklaşık 50 hedefe saldırı düzenlediği kaydedildi. Görgü tanıklarının bildirdiğine göre, İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri şiddetli bombardıman altında Şucaiyye Mahallesi’ndeki kara saldırıları 8’inci gününde devam ediyor. Tanıklar, İsrail ordusunun Refah kentinin kuzey ve batı bölgelerine top atışlarını yoğunlaştırdığını bildirdi.

Filistin direniş güçleri ile İsrail ordusu arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor ve Tel es-Sultan, Eş-Şabura mahalleleri ile Yabna Mülteci Kampı’ndaki binalar ve yerleşim yerleri bombalanıyor.