Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’de taksiciyi kaldırım taşıyla gasp etmeye çalışan zanlının cezası belli oldu!

İzmir’de yaşanan olayda, bir taksi şoförünü kaldırım taşıyla vurarak gasbetmeye çalışan sanık, 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir'de yaşanan olayda, bir

İzmir’de yaşanan olayda, bir taksi şoförünü kaldırım taşıyla vurarak gasbetmeye çalışan sanık, 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık A.T., müşteki taksici Selim Keleş ve taraf avukatları katıldı.

Sanık A.T., önceki savunmasında tam olarak kendini ifade edemediğini belirterek yeniden savunma yapmak istediğini söyledi. Talebi kabul edilen A.T., olaydan dolayı özür dileyerek, “Yaptığım hatanın farkındayım. Parasına veya malına teşebbüs etmek gibi bir niyetim yoktu. Aşırı alkollü olduğum için vurdum. Poşetin içindeki taşı, alkol alırken üzerine oturmak için yanımda taşıyordum. İçinde alkol var sanıp yanıma almışım. Vurduğum için çok pişmanım. Yağma niyetim yoktu. Eşim ve 3 yaşındaki oğlum zor durumda kaldı. Eşimle boşanma aşamasına geldik. Tahliyemi talep ediyorum,” dedi. Ayrıca, taksicinin babası ve amcasından 5 milyon lira para istediğini iddia etti.

Müşteki taksici Selim Keleş ise sanığın amcasının kendisiyle telefonla irtibata geçtiğini ve bir kafede buluşmak istediklerini belirtti. Keleş, “O gün, ‘5 milyon verin helalleşelim’ dedim. Onlar da bana 70 bin lira teklif ettiler,” şeklinde konuştu.

Müşteki avukatı, olayda kullanıldığı iddia edilen 3 kilo 600 gram ağırlığındaki parke taşını delil olarak sundu ve “taşla öldürmeye tam teşebbüs” suçlamasının incelenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, parke taşını suç delili olarak emanete alırken, müşteki ve avukatı sanığın öldürmeye tam teşebbüsten yargılanmasını istedi.

Cumhuriyet savcısı, sanığın “gece vakti silahla yağma” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı ise müvekkilini kınayarak beraat talebinde bulunmadığını, ancak öldürmeye teşebbüs suçlamasına karşı çıktığını belirtti.

Sanık A.T., son sözlerinde oğlu ve eşine kavuşmak istediğini söyledi. Mahkeme heyeti, sanığı “gece vakti silahla yağma” suçundan alt sınırdan uzaklaşarak 13 yıl hapse mahkum etti. Olayın teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı cezada indirim yapan mahkeme, cezayı önce 9 yıl 9 aya, ardından iyi hal indirimi yaparak 8 yıl 1 ay 15 güne düşürdü.