Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayseri’den Dünya Şampiyonluğuna : Muaythai’de Zirveye Yürüyor

Kayseri’nin İncesu ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki Ahmet Akay Dalkıran, ablası sayesinde altı yıl önce muaythai sporuna adım attı. Şimdi ise Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenecek Gençler Dünya Muaythai Şampiyonası’nda birincilik için hazırlıklarını sürdürüyor.

Kayseri'nin İncesu ilçesinde yaşayan

 

Muaythai sporuna ablası Pakize Dalkıran’ın spor salonuna gitmesine eşlik ederek başlayan Ahmet Akay, kısa sürede yeteneklerini geliştirerek milli takım forması giymeye hak kazandı. İstanbul’da yapılan 2022 Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olan genç sporcu, şimdi ise dünya şampiyonu olmayı hedefliyor.

Ankara'da düzenlenen Muaythai şampiyonasında Türkiye şampiyonu olan İncesu  Belediyesi sporcumuz Emre Can Aydemir ve Türkiye 3.'ncüsü olan sporcumuz Ahmet  Akay Dalkıran, milli takım antrenörü Şakir Kaymaz'la

Ahmet Akay Dalkıran, “Tayland’daki rakiplerimiz beklesinler, geliyoruz!” diyerek hedeflerinin bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirtti. Antrenörü Şakir Kaymaz ise sporcusunun azmi ve hırsıyla gurur duyduğunu ifade ederek, yoğun antrenmanlarla şampiyonaya hazırlandıklarını vurguladı.

İncesulu sporcu Türkiye Şampiyonu oldu

Genç sporcu, şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdürüyor.