Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Edirne’de Başlıyor

Edirne’nin geleneksel spor etkinliği olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bu yıl 663. kez düzenleniyor.

Edirne'nin geleneksel spor etkinliği

Başpehlivanlık mücadeleleri yarın başlayacak olan organizasyon, başpehlivanlık ön eleme müsabakalarıyla İstanbul Parkı’nda start alacak. Eleme müsabakaları perşembe gününden itibaren gerçekleştirilecek.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından bu yıl lig usulü puanlama sistemine geçilen organizasyonda, güreşçiler topladıkları puanlarla ilk 32’ye girdikten sonra çeyrek final ve sonrasındaki aşamalarda mücadele edecekler. Kırkpınar’a katılım hakkı elde edecek son 8 başpehlivan ise ön eleme sonuçlarına göre belirlenecek.

  1. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin resmi açılış programı 5 Temmuz Cuma günü Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Organizasyon, güreş müsabakalarının yanı sıra kültürel seremoniler ve protokol etkinlikleriyle renklenecek.

Başpehlivanlık müsabakaları ise 6 Temmuz Cumartesi günü başlayacak ve birçok güreşseverin merakla beklediği çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları 7 Temmuz Pazar günü yapılacak. Finalde galip gelen güreşçiye “Türkiye’nin başpehlivanı” unvanı verilirken, ödül töreninde şampiyona sporcuya 550 bin lira ödül takdim edilecek.

  1. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin biletleri ise 400 ile 750 lira arasında satışa sunuldu. Eleme ve ilk gün güreşleri ücretsiz izlenebilecekken, diğer günler için bilet fiyatları belirlendi.

Yusuf Can Zeybek’in geçen yıl elde ettiği başpehlivanlık unvanını bu yıl da koruması durumunda, altın kemer için ebedi unvan kazanma hakkı elde edecek. Kırkpınar’da altın kemerin geçici olarak kimin boynuna takılacağı ise merak konusu.