Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırşehir Projesi Hayata Geçti

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir İl Temsilciliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kırşehir’in doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla “Dağları, Doğası ve Kültürüyle Kırşehir Projesi”ni hayata geçirdi.


Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir

 

Projeyle Kırşehir’in doğal güzelliklerinin ve kültürel değerlerinin her yaş grubuna tanıtılması, bölgeye ve dağlık alanlara ulaşım imkanlarının doğru şekilde anlatılması hedefleniyor. Ayrıca, kenti daha fazla insanın ziyaret etmesi, ekonomik katkı sağlanması ve doğal değerlerin korunmasına yönelik çalışmalar desteklenecek.

Proje kapsamında, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nden tarih, biyoloji ve coğrafya alanlarındaki bilim insanları, dağcılarla birlikte Çağırkan, Gönül Dağı ve Çayağzı köylerindeki belirlenen dağ zirvelerine tırmandı. Ekipler, bu bölgelerin bitki çeşitliliği, jeolojik yapısı ve kültürel-tarihi geçmişini inceledi.

Tırmanışlar sırasında zirvelere Türk bayrağı dikilerek Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun tabelaları asıldı. Ekipler, daha sonra bölge halkına çalışmayla ilgili bilgi verdi.

Proje kapsamında yapılan çalışmaların kayıt altına alınan görüntüleri, Ahi Evran Üniversitesi Mucur Meslek Yüksekokulu Görsel Sanatlar ve Grafik Tasarımı bölümleri tarafından hazırlanan kısa filmde yer alacak. Bu film, Kırşehir’in tanıtımına katkı sağlamak amacıyla kullanılacak.

Projeyle Kırşehir’in turizm potansiyelinin artırılması ve doğal-kültürel mirasın korunmasına yönelik önemli adımlar atılması planlanıyor.