Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Açıldı

“Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi” Hakkari’de ziyarete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından organize edilen ve “Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” sloganıyla yola çıkan mobil müze, Hakkari’nin Bulvar Caddesi’nde halkla buluştu.

"Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi"

 

Müze, Çanakkale Savaşları’ndan kalma objeleri ve dijital gösterileri sergileyerek ziyaretçilere tarihi bir yolculuk sunuyor. Savaş dönemine ait materyaller, videolar ve savaş objelerinin yer aldığı müzeyi gezenler, savaşın zorluklarını ve kahramanlıklarını yakından inceleme fırsatı buldu.

 

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Hakkari'de « Haber 49

 

Mobil müze organizasyonu sorumlusu Necmi Can Akyıldız, müzenin yedi vitrinden oluştuğunu belirtti. Vitrinlerde askerlerin ekipmanları, düşman askerlerinin ekipmanları, deniz cephesi, kara cephesi ve asker mektupları sergileniyor.

 

Çanakkale Mobil Müzesi Hakkari Yüksekova'da Ziyarete Açıldı

 

Akyıldız, dört aydır faaliyet gösterdiklerini ve müzenin daha önce Yüksekova ilçesinde yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Müzeyi bundan sonra Şırnak’a götürmeyi planladıklarını ve ülkenin tüm şehirlerini ziyaret etmeyi hedeflediklerini ekledi.