Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültür ve Tarih için Önemli Bir Adım

Çanakkale’nin Bahadırlı köyünde bulunan İnkaya Mağarası’nda gerçekleştirilen arkeolojik kazılar, Türkiye’nin farklı illerinde faaliyet gösteren bir maden firmasının desteğiyle sürdürülecek. Mağara, MÖ 86 bin yılına tarihleniyor ve Türkiye’deki paleotik dönem kazıları arasında öne çıkıyor.

Çanakkale'nin Bahadırlı köyünde bulunan

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, sponsorluk imza töreninde yaptığı konuşmada, bu destekle birlikte kültür turizminin gelişiminde arkeolojinin kritik rol oynadığını vurguladı. Tarihin ve kültür mirasının korunması ve aktarılmasında arkeolojinin önemini vurguladı.

İnkaya Mağarası Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Özer, kazıların 8. yılında olduklarını ve bu süreçte önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Kazıların Türkiye’de yeni bir alanı keşfetme yolunda ilerlediğini ifade eden Özer, sponsorluk desteğinin kazı çalışmalarının hızlanmasına büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Truva Bakır İşletme Müdürü Ünsal Arkadaş, firma olarak tarihi ve doğal kaynakların korunması adına bu tür projelere destek verdiklerini vurguladı. Çanakkale’nin ekonomik ve kültürel değerlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten Arkadaş, doğaya uyumlu projeler geliştirme çabalarının önemine dikkat çekti.

Çağman Esirgemez ve Ünsal Arkadaş’ın imzaladığı sponsorluk anlaşmasıyla birlikte, İnkaya Mağarası Kazıları’nın önümüzdeki dönemde daha geniş kitlelere tanıtılması ve arkeolojik çalışmaların hız kazanması hedefleniyor.