Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeniçağa Gölü alg patlaması nedeniyle renk değiştirdi

Bolu’nun önemli sulak alanlarından biri olan Yeniçağa Gölü’nün büyük kısmı, alg patlaması nedeniyle yeşil bir görünüme büründü.

Bolu'nun önemli sulak alanlarından

stanbul ile Ankara arasında ulaşım sağlayan D-100 karayolu ve Anadolu Otoyolu güzergahında bulunan Yeniçağa Gölü, mevsimsel sıcaklık değişiklikleri nedeniyle yeşile dönmüş durumda. Bu renk değişimi, gölün dip kısmında yeterince oksijen bulunmaması sonucu alg tabakasının su yüzeyine çıkmasından kaynaklanıyor. Alg patlaması nedeniyle yeşile bürünen göl, dron ile havadan görüntülendi ve farklı bir manzara sundu.

Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Yeniçağa Gölü’nün, hem lokasyonu hem de doğal zenginlikleri bakımından çok önemli olduğunu vurguladı. Göl, meydana gelen depremler sonucu oluşmuş ve Ankara ile İstanbul arasında konumlanmış. Aynı zamanda Türkiye’nin önemli sulak alanlarından biri olan göl, her yıl binlerce göçmen kuşa ev sahipliği yapıyor. Göçmen kuşlar burada mola veriyor, bu da gölü kuş gözlemcileri için cazip bir yer haline getiriyor.

Çağlar, özellikle kuş gözlemi yapmak isteyen doğaseverlerin Yeniçağa Gölü’nü sık sık ziyaret ettiğini anlatarak, “Gölümüz senede bir sefer renk değiştirir. Doğal bir şeydir bu, şu anda turkuaz ve yeşil renklere büründü. Yeniçağ Gölü doğanın bize de lütfettiği, Allah’ın bize lütfettiği güzel bir alan. Onun için burayı görmeyenleri davet ediyorum. Gelsinler, buradaki güzellikleri, temiz havayı, güzel orman havasını, gölümüzün havasını solusunlar diyorum.” dedi.