Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LGS Birincisi Mehmet İlvan “Stres”ten Uzak Kalarak Başarıya Ulaştım”

Mersin’in Erdemli ilçesinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alan Mehmet İlvan, “stres”ten uzak durarak hazırlandığı sınavda büyük bir başarıya imza attı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde Liselere

 

Erdemli Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin Ortaokulu öğrencisi olan İlvan, LGS kapsamında yapılan merkezi sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 puan almayı başardı. Sınav sonucunu ailesiyle birlikte Erdemli ilçesindeki 1500 rakımlı Tozlu Yaylası’nda alan İlvan, bu büyük başarıyı sevdikleriyle paylaştı.

Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara ve eşi Derya Kara, Mehmet İlvan’ı ziyaret ederek kendisine altın hediye etti. Başkan Kara, belediyenin açtığı kurs merkezinde eğitim alan Mehmet’in, Erdemli’nin gururu olduğunu belirterek, başarısından dolayı tebrik etti.

Mehmet İlvan, sınava rahat bir şekilde hazırlandığını ve çok fazla soru çözdüğünü ifade etti. Stresten uzak kalmasının başarısında büyük rol oynadığını belirten İlvan, “Tam puan yapacağımı düşünmüyordum. 490 puan üzeri bekliyordum. Ankara veya İstanbul’da bir okul düşünüyordum. Tam puan alınca İstanbul Erkek Lisesi veya Kabataş Erkek Lisesi’ni tercih etmeyi düşünüyorum. Ders çalışırken ailem bana baskı yapmadı, her zaman destek oldular ve ‘Sen yaparsın, çok iyi yapamazsan da bir yere yine gidersin’ dediler.” şeklinde konuştu.

Baba Mustafa İlvan, oğluna sınava hazırlık sürecinde baskı yapmadıklarını, Mehmet’in rahat bir programla sınava hazırlandığını söyledi. Baba İlvan, “Mehmet iyi bir sonuç aldı, denemelerde de fena değildi. Okul idarecileri, öğretmenler, rehberlik gereken desteği verdi.” dedi.

Anne Sümeyye İlvan ise oğlunun başarısından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.