Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 Haziran’da düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçları açıklandı.

 Milli Eğitim Bakanlığı

 

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınavın sonuçları, MEB’in resmi internet sitesi “https://www.meb.gov.tr” adresinde erişime açıldı. Öğrenciler, sınav sonuç belgelerine internet üzerinden ulaşabilecekler.

Bu yıl sınava giren 1 milyon 38 bin 192 öğrenci, sonuç belgelerini posta yoluyla almayacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, LGS tercih süreci de başlamış olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez ebeveynler için de bir “Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu” hazırlayarak, lise tercihleri ve yerleştirme süreci hakkında kapsamlı bilgi sağlamayı hedefliyor. Kılavuzda, tercih süreci, lise türleri, nakil işlemleri ve yerleştirmelere ilişkin bilgiler ile sıkça sorulan sorular ve öneriler yer alıyor.

MEB, öğrencilere ve velilere destek olmak amacıyla rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar aracılığıyla tercih danışmanlığı hizmeti sunacak. Bu kapsamda, tüm illerde görev yapan rehber öğretmenler, öğrencilerin bir üst eğitim programına yerleşmeleri amacıyla tercih danışmanlığı hizmeti verecek.

Liselere yerleştirmeler, yerel yerleştirme, merkezi yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleştirme olmak üzere üç şekilde yapılacak. Yerel yerleştirmede, öğrenciler ikamet adreslerine göre tercih yapacak ve en fazla 5 okul seçebilecekler. Merkezi yerleştirmede ise merkezi sınavla öğrenci alan okullar tercih edilebilecek.

Yerleştirme süreci boyunca öğrencilere ve velilere rehberlik edecek olan rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar, MEB’in internet sitesinden güvenilir ve güncel bilgilere ulaşabilecekler.

Öğrencilerin kendilerini tanımaları, fırsatları değerlendirmeleri ve sorumluluk alarak karar vermeleri konularında yardımcı olacak olan tercih danışmanlığı hizmeti, öğrencilerin çok yönlü gelişimini desteklemeyi amaçlıyor.