Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LGS’de Onların Sayesinde Başarılı Oldular

Elazığ’da Mustafa Kemal Ortaokulu’ndaki öğrenciler, gönüllü öğretmenlerin özverisi sayesinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında büyük bir başarı elde etti.

Elazığ'da Mustafa Kemal Ortaokulu'ndaki

 

Okulda görev yapan 7 gönüllü öğretmen, hafta sonu Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) yanı sıra hafta içi okul saatleri dışında da öğrencilere ders vererek onların sınavlara daha iyi hazırlanmasını sağladı.

Öğretmenler, ders dışındaki vakitlerinden feragat ederek belirledikleri 48 öğrenciye sessiz ders çalışma imkanı sundu ve onların konu tekrarı yapmalarını, kitap okumalarını, test çözmelerini ve deneme sınavlarına girmelerini sağladı. Bu yoğun ve özverili çalışmanın sonucunda sınava hazırlanan öğrencilerden 20’si Türkiye genelinde yüzde 5’lik, 23’ü de yüzde 10’luk dilime girerek 400 ve üzeri puan aldı.

“İnşallah Güzel Okullarda Eğitimlerine Devam Edecekler”

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, öğretmenlerin büyük emek vererek sınava hazırladıkları öğrencilerin büyük başarılar elde ettiğini belirtti. Yiğit, “Yıl boyunca verilen emeğin karşılığı alındı. Kurslarda eğitim alan öğrenciler ciddi başarılar elde etti. Öğrencilerimizin sınavda güzel sonuçlar alması bizi mutlu etti. İnşallah güzel okullarda eğitimlerine devam edecekler. Bu öğrenciler rehberlik, derslere katılım ve sınava hazırlık sürecini öğretmenleri nezaretinde yürüttü,” dedi.

Sınava giren öğrencilerin tam puan alacak seviyede olduğunu anlatan Yiğit, “Bizim için önemli olan öğrencilerin toplu olarak aldığı başarıydı. Kursa katılan 48 öğrencimizin 20’si oldukça iyi derecelerle yüzde 5’lik dilimin içerisinde yer aldı. 23 öğrenci de yüzde 10’luk dilime girdi. Elde edilen başarı doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bundan sonraki süreçte de bu toplam değeri arttırmak istiyoruz. Şehir ve ülke başarısını ön plana çıkarmak için çalışmalarımız bundan sonra da sürecek,” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin Fedakarlığı ve Öğrencilerin Azmi

Öğretmen Gülden Özdemir de 30 yıllık öğretmen olduğunu, bu uygulamayı kendisinin önerdiğini söyledi. Özdemir, “Tamamen gönüllülük usulüyle öğleden sonra kendi vaktimizden ayırarak çalışmalara başladık. Gönüllü öğretmenlerimizin ve rehber öğretmenlerimizin de desteğiyle güzel başarılar elde ettik. Mesai kavramına göre çalışmadık. Saat fark etmeksizin öğrencilerimizin gönderdiği soruları cevapladık. Kaynak konusunda, psikolojik anlamda desteklemeye çalıştık,” dedi.

Öğrencilerden Başarı Hikayeleri

Sınavda 493 puan alan Buğçem Ada Yıldırım, sınavda bir yanlışla yüzde 0,11’lik dilime girdiğini ve bu başarıyı düzenli çalışmaya borçlu olduğunu belirtti. Yıldırım, “Okulumuzun desteği olmasaydı bunu başaramazdım. Hiçbir kursa gitmeyerek sadece okulumdaki çalışmayla sınava hazırlandım. Hocalarımız bize bu kadar yardım etmeseydi bunun altından kalkamazdık. Düzenli denemelerimiz oluyordu. Orada yanlışlarımı görebiliyordum. Testlerimi çözüyordum. Öğretmenlerimiz çok fazla yardımcı oldu. Ankara Fen Lisesi’nde okumak istiyorum,” dedi.

Sınavda 488 puan alan Nisa Nur Bayırkan ise 2 yanlışla yüzde 0,29’luk dilime girmeyi başardı. Bayırkan, “Okulumuz bize her zaman yardımcı oldu. Gelecekte uzayla ilgili bir mesleğim olsun istiyorum. Bunun için de Ankara Fen Lisesi ya da Uzay ve Havacılık Meslek Lisesi’nde okumak istiyorum,” dedi.

LGS sınavında 481 puan alan Büşra Tunç ise sınav sürecinde yanlarında olan öğretmenlerine teşekkür etti.