Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lübnan Başbakanı Mikati: İsrail’in Güneydeki Saldırıları “Yıkıcı ve Terör Saldırıları” olarak Nitelendirdi

Başkent Beyrut’ta sivil toplum

Başkent Beyrut’ta sivil toplum kuruluşu Diyalektik kurumunun çağrısıyla düzenlenen bir etkinlikte konuşan Mikati, İsrail’in Filistinlilere yönelik uyguladığı soykırımı durdurma çağrısı yaptı. Mikati, “Barışın temeli, Filistin halkının kendi topraklarında özgür ve bağımsız bir devlette yaşamasıdır. Bu hedefe zarar verecek her türlü girişim, Orta Doğu’da ve dünyada daha fazla krize yol açacaktır” dedi.

Mikati, Lübnan’ın 1948’den bu yana yüzbinlerce Filistinli mülteciye ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, uluslararası toplumun bu mültecilere yönelik insani ve ahlaki sorumluluğunu hatırlattı.

İsrail’in Hizbullah ile çatışması çerçevesinde Lübnan’ın güneyindeki köy ve kasabaları hedef alan saldırılarını değerlendiren Mikati, bu saldırıları “halkın kasıtlı olarak öldürüldüğü, kasabaların hedef alındığı ve buradaki mahsullerin yakıldığı” şeklinde nitelendirdi. Mikati, bu durumu “yıkıcı ve terör saldırıları” olarak tanımlayarak uluslararası toplumun müdahalesi gerektiğini belirtti.

Başbakan Mikati, Gazze’deki yıkıcı saldırıların Lübnan’ın güneyine sıçramasından endişe duyduklarını ve sağduyu çağrısını yenilediklerini ifade etti.