Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lübnan Hizbullahı, İsrail’e 20 İHA ve 200’den Fazla Roketle Saldırdı

İsrail ile tansiyonun arttığı bir dönemde Lübnan Hizbullahı’nın İsrail’e yönelik saldırıları devam ediyor. The Times of Israel’in haberine göre, Hizbullah kuzey sınırında İsrail askeri üslerine 20 insansız hava aracı (İHA) gönderdi ve yaklaşık 200 roket attı.

İsrail ile tansiyonun arttığı

Saldırılar, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki Sur kentine düzenlediği operasyonun ardından geldi. Bu operasyonda Hizbullah’ın üst düzey saha komutanı Muhammed Nime Nasır ve bir mensubunun öldürüldüğü belirtilmişti.

İlk raporlara göre Akka’da bir alışveriş merkezinde hasar oluştu, ancak can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Ayrıca, saldırı sonucunda bölgede büyük çaplı yangınların başladığı bildirildi.

İsrail ordusu ise Lübnan sınırında karşı saldırılar başlattı.

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını 7 Ekim’den bu yana sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor. “Mavi Hat” olarak bilinen İsrail-Lübnan sınırında gerginlik son haftalarda artmış durumda.

İsrail ordusu, olası bir Lübnan saldırısına karşı “operasyonel planı” hazırladığını açıklamıştı. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise Hizbullah’ın İsrail topraklarına ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına izin verilmeyeceğini ve gerekli kararların yakın zamanda alınacağını belirtmişti.

Lübnan Hizbullahı da Gazze’de bir ateşkes anlaşması imzalanana kadar saldırılarına devam edeceğini açıklamıştı.