Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk hazımsızlığı: Sahneye çıkmadı!

Yunan şarkıcı Despina Vandi’nin İzmir’in Çeşme ilçesinde vereceği konser, tartışmalı bir durum nedeniyle iptal edildi

Yunan şarkıcı Despina Vandi'nin

Yunan şarkıcı Despina Vandi’nin İzmir’in Çeşme ilçesinde vereceği konser, tartışmalı bir durum nedeniyle iptal edildi. Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesi tarafından düzenlenen konser, eğitim yararına yapılacaktı.

Despina Vandi’nin beklenmesine rağmen sahneye çıkmadığı açıklandı. Vakfın İzmir Şubesi Başkanı Gülnur Sonbayraktar, sanatçının konseri son dakikada elde olmayan sebeplerden dolayı gerçekleştiremediğini belirtti ve biletlerin iade edilebileceğini duyurdu.

Konserde Despina Vandi ile sahneyi paylaşması planlanan Türk Eğitim Vakfı korosu, İzmir Marşı’nı seslendirdi ve seyirciler de bu marşa eşlik etti.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ise konuşmasında, belediye olarak eğitim yararına düzenlenen konser için ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade etti. Ancak Despina Vandi’nin sahneye çıkmak istemediği bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi ve şunları ekledi:

“Sanatçının Türk bayrağı ve Atatürk’ün posterinin indirilmesini talep ettiği için konseri yapmayı reddettiği öne sürülmüş. Hiç kimseyi yuhalamayın, ancak bu talebin kabul edilemeyeceğini düşünüyorum. Biz bu toprakları kazanmak için çok şehit verdik. Biz her zaman kardeşliği ve ebedi dostluğu savunuyoruz.”

Denizli, sözlerine Despina Vandi’ye bir tarihi ders olması temennisinde bulunarak devam etti:

“Hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk’ün posterini indirmeye cesaret edemez. Umarım bu durum, Despina Vandi için bir tarihi ders olur ve bundan böyle ziyaret ettiği ülkelerde o ülkenin değerlerine saygı gösterir.”

Başkanın konuşmasının ardından konser, Türk Eğitim Vakfı korosunun performansıyla devam etti.